Etusivu Jäsentiedotteet Medlemsbrev 3/12

Medlemsbrev 3/12

Sähköposti Tulosta PDF

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normaali taulukko"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Hälsningar till alla nya och gamla medlemmar!

Igen har vi hösten framför oss med allt det som hösten tillhör. Även i föreningen är det aktiviteter på gång denna tid på året. Det viktigaste att nämna är Höstmötet söndagen den 16.9.2012 i Kuortane Urheiluopisto, dit ni alla är speciellt inbjudna. På föredragningslistan finns flera val, såväl medlemmar till styrelsen som val av ordförande. Perioden för styrelsemedlemmar är två år, precis som för ordföranden. Vi hoppas på en stor uppslutning på höstmötet, så att vi kan få nya medlemmar i stället för de som är i tur att avgå.

Deltagare i mötet önskar vi oss även fastän ni inte är villiga att sitta med i styrelsen eller kandidera i ordförandevalet. Var och en av oss bidrar på det sätt som känns bäst. Om ni vill vara delaktiga är det bra, men om det känns som att det egna området är på annat håll är det också fint. Vi är alla olika och vi vill ägna oss åt olika saker, och så ska det vara.

Vi som arbetar i styrelsen skulle dock gärna se att Ni ger Era önskemål om i vilken riktning verksamheten ska gå.

 

På kommande:

Höstmöte söndagen den 16.9.

Österbottens muskelhandikappförenings höstmöte hålles i Kuortane vid Urheiluopisto (adress Opistotie 1, Kuortane). Tillfället inleds med lunch kl 12.30, varefter vi flyttar oss till mötesutrymmena. Vi avslutar med kaffe. Självkostnadspris för servering är 10 euro/person. Anmälningar till Marketta eller till Arja senast den 10.9.2012.

Riksomfattande Muskelhandikappdagar

Muskelhandikappförbundet firar sin 40 – åriga verksamhet i samband med muskelhandikappdagarna den 20 - 21.10. 2012 i Rantasipi Airport hotellet i Vanda.

Förbundets ungdomsverksamhet 20 års-bileet, Helsingfors, 19.10.2012

Muskelhandikappförbundet 40 årsfest, Vanda, hotell Rantasipi Airport, 20.10.2012

Förbundets höstmöte, Vanda, hotell Rantasipi Airport, 21.10.2012

För närmare information, se i nästa Porras – tidning.

Aktivitetsdag

Vi samlas för att pyssla och ha det trevligt i Vasa Distriktsbyrå som Marjos gäster lördagen den 17.11.2012 med början kl 12.00. (Vasaesplanaden 17, 9. vån, 65100 Vasa) Där erbjuds trevligt sällskap, smått hobbyarbete och pyssel inför basaren. I pauserna planerar vi kring kommande aktiviteter. Föreningen bjuder på något gott att äta. Kom alla med och fira en trevlig dag.

Välkomna med!

Lillajul

Lillajul har vi planerat att fira söndagen den 9.12.2012 i Lappo. Mera information kommer i nästa medlemsbrev.

Basar

Basarplats har reserverats vid Seinäjoki Centralsjukhus i aulan måndagen den 10.12.2012 från kl 10.00.

Bakverk och andra varor kan lämnas vid lillajulfesten, till Marketta eller till Arja.

Basar ordnar vi vartannat år, och nu är det försäljningsår.

Organisationsplaneraren informerar:

MYOTONI-sjukas träff

må 10.9.2012 kl 17.00 – 20.00.

Plats: Järjestötalo, adress Kauppakatu 1, Seinäjoki (hindersfri ingång vid husets hörn, uppför rampen).

Genom att lyssna till andras livsberättelser kan du hitta bra tips till dig själv hur du kan klara av vardagens utmaningar. Genom att dela med dig av dina egna erfarenheter kan du samtidigt ge andra god vägkost.

Kaffeservering

Tilläggsinformation och anmälningar per den 3.9.12:

Marjo Luomanen, tel. 040 754 9716, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

 

Fisketräff fredagen den 14.9. kl 14 – 18 i Vasa

Vasanejdens föreningar rf ordnar en fisketräff vid fängelset (på ön) för alla medlemsföreningars medlemmar. Med vid tillställningen är också Vasas sportfiskare. Vi bjuds på kaffe / te och bulle, och korv finns till försäljning. Tilläggsinformation och anmälningar görs (p g a serveringen) senast den 10.9. till info.vaasanseudunyhdistykset.fi eller 044-709 1141.

Är du intresserad av att skriva?

Vasanejdens föreningar rf planerar en bok, som ska innehålla livsberättelser och erfarenheter från att i vardagen klara sig med en sjukdom/ett handikapp. Skriften kan fungera som stöd för de som studerar till ett vårdyrke och även användas vid personalutbildning inom social- och hälsovården. Den kan även ge information till nyligen insjuknade och till de som nyligen fått en diagnos, samt till deras närstående. Om du vill dela med dig av din egen historia antingen som sjuk eller som närstående, skriv då en text på 1-2 A4-sidor. Berättelserna publiceras på det språk de är skrivna på (svenska eller finska). Sänd in texten inom oktober månad till Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen eller till Vaasan seudun yhdistykset, adress Vasaesplanaden 17, 9. vån, 65100 VASA.

ALS–träff den 27.10. kl 12

Nästa als–träff ordnas i Vasa vid Filantropia center, adressen är Vasaesplanaden 17, 9. vån. Tillfället är ämnat för de som har fått diagnosen och för deras närstående. Anmälningar senast den 24.10 till Marjo.

Kontaktuppgifter för anmälningar:

Arja Jylhä-Ketola, ordförande, tel. 0405794165, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Marketta Riikonen, sekreterare, tel. 0400941308, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Marjo Luomanen, organisationsplanerare, tel. 0407549716,

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

DUCHENNE-MAMMOR HEJ!

Träff ordnas lördagen den 8.9.2012 i Seinäjoki. Tilläggsinfo och anmälningar till Riitta Sytelä, tel 040 549 6838, e-mail: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

MÖTESKALLELSE

Österbottens Muskelhandikappförening rf håller stadgeenligt höstmöte söndagen den 16:de september 2012 från kl 12.30.

Mötesplats: Kuortane Urheiluopisto, Opistotie 1, 63100 KUORTANE

 

På mötet behandlas de ärenden som nämns i föreningens stadgar 11§ som höstmötesärenden.

 

V Ä L K O M N A!

FÖREDRAGNINGSLISTA

1§  Mötets öppnande

2§  Val av mötesordförande, sekreterare, protokolljusterare och vid behov rösträknare

3§  Konstaterande av mötets laglighet och beslutförhet

4§  Godkännande av mötets föredragningslista

5§  Fastställande av verksamhetsplan, budget och medlemsavgiftens storlek för år 2013

6§  Val av föreningens ordförande

7§  Val av styrelsemedlemmar och ersättare för de som är i tur att avgå

8§  Val av verksamhetsgranskare som ska granska föreningens konton och förvaltning

9§  Val av representanter och ersättare till Muskelhandikappförbundet rf:s förbundsmöte i Vanda

10§ Beslut om tillsättande av eventuella utskott

11§ Övriga ärenden som tas upp till behandling

12§ Mötets avslutande

Lappo den 10:nde augusti 2012

Å Österbottens förenings vägnar

Arja Jylhä-Ketola

Ordförande

 

 
Copyright © 2017 Vaasan läänin lihastautiyhdistys. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.